fbpx

Tällä viikolla vietetään Astetta Alemmas energiansäästöviikkoa!

Astetta Alemmas energiansäästöviikko on valtakunnallinen kampanja, jonka tarkoituksena on tiedottaa kuluttajia ja yrityksiä kestävistä ja astetta fiksummista energiateoista.

Viime talvikaudella osallistuimme osaltamme energiansäästötalkoisiin ja niin aiomme tehdä myös tänä syksynä, kun käännämme Valimo Centerin kiinteistöissä energiankulutuksen Astetta Alemmas. Nimittäin tällä viikolla 9.-15.10.2023 vietetää energiansäästöviikkoa.

Energiansäästöviikolla haastamme kiinteistöjemme vuokralaisia miettimään, mitä konkreettisia asioita yksilönä voi tehdä, jotta pystyisimme pienentämään energiankulutustamme. Pienilläkin teoilla on merkitystä ja yhdessä niistä pienistäkin syntyy valtavia tekoja!

Viime vuonna huippukulutustuntien aikana suomalaiset onnistuivat säästämään energiaa niin paljon, että se korvasi täysimääräisesti Venäjältä aiempina vuosina ostetun sähkön (lähde: astettaalemmas.fi). Aika mahtavaa, eikö? Kokosimme alle muistilistan, jonka asioita on helppo toteuttaa Valimo Centerin kiinteistöjen käyttäjänä ja joihin itse sitoudumme nyt sekä tulevalla lämmityskaudella:

1. Sammuta valot

Vaikka päivä lyhentyy ja illat pimenevät talvea kohti mennessä, aina poistuessasi omasta huoneestasi tai illalla viimeisenä toimistolta, niin muistathan sammutaa valot.

2. Huonelämpötila oikeaksi

Uusitun taloautomaatiojärjestelmän avulla pystymme säätämään ja seuraamaan huonelämpötiloja kiinteistöissä vyöhykkeittäin. Tavoiteltu huonelämpötila on suositusten mukainen 21 astetta.

3. Kiinteistön energiankulutuksen optimointi

Kun kesä ja jäähdytystarve alkaa olla tältä erää ohi, niin varmistattehan, että tiloissanne sijaitsevat jäähdytyslaitteet eivät ole turhaan päällä. Tällä vältetään lämmityksen ja jäähdytyksen päällekäinen toiminta, eikä energiaa kulu hukkaan.

4. Juoksevat vesihanat sujettuina

Kiinnitä huomiota vedenkäyttöösi ja vähennä sen kestoa, niin töissä käsien pesuaikana kuin kotona suihkussakin. Kun hierot saippuaa käsiin, kannattaa hana sulkea. Valutusnopeutta säätämällä pienemmäksi, säästää myös vettä!

Lisää säästövinkkejä löytyy Astetta Alemmas -kampanjan nettisivuilta.

Viimeisimmät uutiset

Haluatko olla yksi meistä? Vuokraa toimitilat Valimo Centeristä

Meillä on yrityksellesi juuri sopivasti tilaa toimia. Kaupan päälle pääset nauttimaan Valimo
Centerin monipuolisista palveluista. Ota yhteyttä jo tänään!