fbpx

Viimeisimmät julkaisut

Valimolaiset: NL Acoustics Oy

Hiomotielle on kesän aikana muuttanut uusi valimolainen. NL Acoustics on kansainvälinen teknologiayritys, jonka Suomessa valmistettuja ultraäänikameroita hyödynnetään ennakoivassa kunnossapidossa muun muassa vikojen paikallistamiseen, tuotantoprosessien tehostamiseen sekä energian ja kustannusten säästämiseen. 

Katso »

Urheilun striimauspalveluja tuottavaSportway on toisella toimitilakierroksellaan Valimo Centerissä

"Tärkeä toimitilojen valintaperuste hyvän logistisen saavutettavuuden lisäksi oli se, että voimme aloittaa muutamalla huoneella ja kasvattaa tilan määrää sitä mukaa kun toimintamme kasvaa."
<em><em>Sportway tuottaa automatisoitua videotuotantoa urheilutapahtumiin viidessä eri maassa<em><em>

Perustiedot

  • Yritys: Sportway Helsingin toimisto
  • Muut toimipisteet: Tukholma (pääkonttori), Kööpenhamina, Helsinki, Oslo, Praha (Partner office)
  • Rakennus: Valimotie 13a
  • Henkilöstö: 10 Helsingissä
  • Muutto Valimo Centeriin: elokuu 2021, tilojen vaihto elokuu 2022

Ruotsalaisyritys Sportway laajentui kesällä 2021 Suomeen. Suomen Country Manager Joonas Saari pystytti yrityksen Helsingin ensimmäisen toimiston Valimotie 13a:n, mutta sittemmin Sportwayn henkilöstön kasvaessa olemme löytäneet heille uudet tilat samasta rakennuksesta, jonka remontti valmistui loppukesästä 2022. Asiakastarinaa on päivitetty vastaamaan nykytilannetta.

Automatisoidulla AI teknologialla, Sportway lupaa tuoda urheilun jokaisen seurattavaksi, missä ja milloin tahansa. Sportway on siis ikään kuin urheilun Netflix, josta pystyy katsomaan eri lajien lähetyksiä ympäri Eurooppaa, tällä hetkellä yhdeksästä eri maasta.

Helsingin tiiminvetäjä Joonas kertoo, miten heidän toimintansa lähti alkujaan käyntiin:

”Suomen toimintamme starttasi 1.6.2021. Kun kesäkuussa lensin Tukholmasta Helsinkiin, oli Sportway Suomessa käytännössä minä ja läppäri. Ensimmäisenä projektina meillä on ollut yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliit”Suomen toimintamme starttasi 1.6.2021. Kun kesäkuussa lensin Tukholmasta Helsinkiin, oli Sportway Suomessa käytännössä minä ja läppäri. Ensimmäisenä projektina meillä oli yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa toteutettu Leijonat TV. Pelkästään lokakuussa 2021 Leijonat TV lähetti jo noin 1500 jääkiekko-ottelua. Nyt vuoden 2023 alussa meitä on Suomen toimistolla 10 henkilöä ja tuotettamme katsoo viikonloppuisin noin 25000–30000 ihmistä.”on kanssa toteutettu Leijonat TV. Pelkästään lokakuussa 2021 Leijonat TV lähetti noin 1500 jääkiekko-ottelua. Nyt meitä on Suomen toimistolla 6 henkilöä ja tuotettamme katsoo viikonloppuisin noin 25000–30000 ihmistä.”

Mutta kuka on Suomen toimiston moottori Joonas? Hän tervehtii reippaasti häntä tavatessa ja kädenpuristus on napakka. Olemuksesta on aistittavissa aikaansaava ja hyväntuulinen persoona.

”Päädyin Sportwaylle, koska uuden konseptin tuominen Suomeen haasteena kiinnosti. Uskon, että tekoäly on urheilu striimaamisen tulevaisuus ja muutos manuaalisesta tekoälyyn tapahtuu vain kerran. 3G vaihtui 4G:hen jne., eikä enää takasin ole paluuta Olen tehnyt aikaisemmin paljon projektinjohtotehtäviä, sekä vastannut asiakaspalvelusta ja digitaalisesta kehittämisestä.  Jääkiekko oli urheilulajina jokusen vuoden päätoiminen ammattini, joten tutun lajin parissa toimiminen ja digitaalisuuden kehittäminen kiinnostaa. Koulutustaustani on kauppatieteiden maisteri, mutta olen kuitenkin ajautunut markkinoinnista ja myynnistä enemmän IT:n puolelle”

Saari kertoo

Sportway on vuonna 2014 perustettu yhtiö, joka on etenkin viimeisinä vuosina laajentunut nopeasti. Saari uskoo palvelun kysyntään:

”Sportwaylla on sopimus 16 lajiliiton kanssa lajiliittojen alaisten otteluiden lähettämisestä. Tuotamme seitsemästä lajista yli 250 000 suoraa lähetystä vuosittain. Olemme moninkertaistaneet monessa lajissa lähetettävien otteluiden määrän. Nyt alamme vasta hyödyntämään videota myös muilla tavoilla esim. Somessa ja personoidummalla sisällöllä pelaajille. Mahdollisuuksia on valtavasti”

Sportway on meille jo tuttu vuokralainen, sillä tiimi aloitti 13a:n rakennuksessa ensin muutamalla toimistohuoneella, mutta toiminnan kasvaessa myös henkilökuntaa tuli lisää, joten lisätilan tarpeesta alettiin keskustella. Samasta rakennuksesta löytyikin toinen sopiva tila, johon toteutettiin pintaremonttia Sportwayn toiveiden mukaan. Tila valmistui elokuussa 2022.

Kysyimme Joonakselta jo alussa, millaisia asioita hän painotti toimitiloja valitessaan. Kriteerit ovat pysyneet kuta kuinkin samoina tähän päivään asti ja Sportwayn kohdalla vaakakupissa painoi logistisesti hyvä sijainti, josta on hyvät kulkuyhteydet autolla eri suuntiin. Rakennuksen yhteydessä sijaitseva lämmin parkkihalli mahdollistaa teknologian turvallisen kuljettamisen autosta sisätiloihin aivan eri tavalla kuin esimerkiksi talvella lumi- tai vesisateessa kylmään autoon.

”Tärkeä valintaperuste logistiikan lisäksi oli se, että voimme kasvattaa tilan määrää sitä mukaa kun toimintamme kasvaa – niin kuin olemme viime vuonna tehneetkin. Toivon myös, että tulevaisuudessa eduksemme toimii myös se, että Olympiakomitea ja useat urheilulajiliitot ovat fyysisesti lähellä”

Joonas lisää


Valimo Center totta tosiaan tarjoaa niin vuokralaisille kuin heidän asiakkailleen hyvät kulkuyhteydet sekä julkisilla, että omalla autolla liikkuessa. Raidejokeri parantaa tulevaisuudessa tilannetta entisestään. Sijainnin lisäksi vuokralaisten käytössä on arkimukavuutta parantavia palveluja:

”Käytämme viikoittain talon omaa kuntosalia sekä aulan postituspalvelua. Kuntosalilta löytyy perus puntti-Markuille vaadittavat painot tekemiseen”,

Saari summaa


Kuvat uusista toimitiloista löydät alta. Lue lisää Sportwayn toiminnasta heidän kotisivuiltaan.

Haluatko olla yksi meistä? Vuokraa toimitilat Valimo Centeristä

Meillä on yrityksellesi juuri sopivasti tilaa toimia. Kaupan päälle pääset nauttimaan Valimo
Centerin monipuolisista palveluista. Ota yhteyttä jo tänään!